ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

07 март 2023

НАСА предоставя нови данни за изследване на Земята в ГИС платформата на Esri

Esri и НАСА подписаха в края на януари споразумение, с което се разширява общественият достъп до геопространственото съдържание на НАСА, което да послужи за изследванията на глобални проблеми, сред които измененията на климата, природните бедствия и много други.

Ресурсите ще са достъпни в най-богатата онлайн библиотека с географски данни в света - ArcGIS Living Atlas of the World на Esri. Те ще предоставят актуални и достоверни данни от близо 100 космически сензора, които измерват състоянието на атмосферата, наземни явления и характеристики на океаните. Партньорите по това споразумение ще добавят към вече съществуващите данни на НАСА в ArcGIS Living Atlas of the World и още услуги, включително карти и приложения. Така данните на НАСА стават още по-достъпни за над 10 милиона потребители на ArcGIS и Open Geospatial Consortium, Inc.

Подписването на споразумението между Esri и НАСА се случва в момент, в който е все по-належащо да се открият научно базирани подходи за справяне с последиците от изменението на климата и други глобални предизвикателства пред човечеството. Вземането на информирани решения, свързани с тези проблеми – от природните бедствия до смекчаването на климатичните изменения – зависи в голяма степен от достъпа до достоверни и актуални геопространствени данни.

Esri, световният лидер в сферата на Географските информационни системи (ГИС), онлайн карти, анализи, локализационни и картографски услуги, помага на клиентите си да отключат пълния потенциал на своите данни, за да подобрят своите оперативни и бизнес резултати. Основана през 1969 г. в Калифорния, САЩ, днес софтуерните продукти на Еsri са внедрени в над 350 000 организации в целия свят и в повече от 200 000 институции в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия изток, включително в много компании част от Fortune 500, правителствени агенции, НПО и университети. Esri разполага със силна регионална мрежа от офиси, дистрибутори и партньори, които подпомагат работата на клиентите на местно ниво в над 100 държави на шестте континента. Със своя новаторски подход в геопространствените информационни технологии, Esri проектира най-иновативните решения за дигитална трансформация, Интернет на нещата (IoT) и комплексни анализи.

Източник: 3e-news