ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

03 август 2022

Стажантите на Електрохолд направиха макет на умен град от бъдещето

Дигитализацията в енергетиката беше тема на официалното откриване на лятната Стажантска програма на Електрохолд. Откриването се проведе на 28.07.2022 г. в Техническия учебен център на Електроразпределителни мрежи Запад в София. Обсъдени бяха планираните промени, произтичащи от Зелената сделка, както и всякакви идеи, които стажантите споделиха от своята гледна точка за едно по-зелено бъдеще.

Заедно като един голям и сплотен екип участниците създадоха макет на Умен град от бъдещето, включвайки различни аспекти от модернизацията в енергетиката.

Близо 30 стажанти провеждат стажовете си през 2022 г. в осем населени места на лицензионната територия на ЕРМ Запад, в над 10 различни звена, запознавайки се с основните дейности  и прилагайки наученото на практика.

За 14-а поредна година стажантската програма посреща мотивирани млади хора, които имат желание да се реализират в бързоразвиващия се сектор Електроенергетика. Стажантите бяха приветствани официално в програмата и поканени да останат да се развиват в компанията и занапред.

Срещата завърши с обиколка на учебния полигон, който представлява умален макет на електроразпределителната мрежа.