ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

Стажантска програма

Платените летни стажове са една от най-дългогодишните инициативи на Електрохолд в подкрепа на професионалното образование и създаването на подготвени и мотивирани хора, които да намерят професионалната си реализация в българската електроенергетика.

Откакто е създадена през 2008 г., през стажантската програма са преминали почти 1000 участници, а над 200 са намерили професионалната си реализация в дружествата на Електрохолд в България. Някои от тях вече заемат и ръководни позиции.

В стажантската програма могат да кандидатстват студенти от български и чуждестранни университети и ученици от XI и XII клас на професионални гимназии, изучаващи електротехнически или други, свързани с бизнеса на компанията, специалности. За тях се грижат десетки наставници, които ги напътстват в детайлите на професията енергетик и ги запознават с особеностите на сектор енергетика.

Традиционно стажанти са студентите от Академия „Енергия за бъдещето“, както и финалистите от състезанията „Енергия за бъдещето“ за ученици и студенти.

Кандидатури за стаж се приемат на имейл careers@electrohold.bg.