ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

Стипендиантска програма

Стипендиантската програма на Електрохолд стартира със състезанието по електротехника „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ през 2012-2013 г., но впоследствие разширява своя обхват. Целта на тази програма е да подпомогне финансово най-успешните и талантливите ученици.

В момента Електрохолд раздава всяка учебна година стипендии за втория учебен срок на най-добре представителите се ученици в XII клас в конкурса по електроенергетика Енергия за бъдещето".  В него участват професионалните гимназии с електротехнически профил на територията на Западна България. Кандидатите преминават през три кръга, като в последния реализират проект по електротехника. Трите отбора-победители, всеки от по двама ученици, получават еднократна стипендия за втория срок на учебната година в размер на 750 лв.

Социалната стипендия е най-новият проект, в рамките на който Електрохолд предоставя стипендии на успешни ученици. За тази стипендия могат да кандидатстват  сираци и полусираци, обучаващи се в професионални  гимназии в направление Електроенергетика на лицензионната територия на ЕРМ Запад в Западна България. Стипендията е целогодишна.

До 2024 г. в стипендиантската програма са кандидатствали 1056 младежи, от които стипендии са получи 85. Една трета от тях са назначени в групата Електрохолд.