ЗА НАМАЛЕНО ЗРЕНИЕ
Размер на шрифта
Текстова версия на сайта

Стипендиантска програма

Стипендиантската програма на Електрохолд стартира със състезанието по електротехника „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ през 2012 г., но впоследствие разшири своя обхват и се разрасна. Целта на тази програма е да подпомогне финансово най-успешните и талантливите ученици и студенти.

В момента Електрохолд раздава всяка учебна година стипендии за втория учебен срок на най-добре представителите се ученици в XII клас в състезанието „Енергия за бъдещето“ по електротехника.  В него участват професионалните гимназии с електротехнически профил на територията на Западна България. Кандидатите преминават през три кръга, като в последния реализират проект по електротехника. Трите отбора-победители, всеки от по двама ученици, получават стипендия в размер на 600 лв.

От 2018 г. се предоставят стипендии и на студенти от технически висши учебни заведения на територията на Западна България. Всяка година се раздават до три стипендии на най-успешните и мотивирани студенти в направление „Електроенергетика“, които са избрали да учат и да се развиват в България. Кандидатстването е по документи.

Социалната стипендия е най-новият проект, в рамките на който Електрохолд предоставя стипендии на успешни ученици. За тази стипендия могат да кандидатстват  сираци и полусираци, обучаващи се в професионални  гимназии в направление Електроенергетика на лицензионната територия на ЕРМ Запад в Западна България. Стипендията е целогодишна.